HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Перничанка ще се бори за S1 млн. на карнавала в Рио

Перничанка е първата българка, която ще танцува на карнавала в Рио де Жанейро и ще се бори за наградата от $1 млн. от платформата на най-старата бразилска школа по самба.

39-годишната Меглена Гюрова – Меги, е родена в Перник, но е живяла 17 години в Швеция. Връща се в България, за да танцува и за да срещне голямата си любов – бразилеца Едсон.

Меги се занимава с танци от дете. Влюбва се в бразилската самба преди 10 години. Танцува и преподава. На карнавала в Рио ще танцува за най-старата школа по самба в Бразилия – „Естасио де Са”.

Идеята да участва в най-известния карнавал в света идва спонтанно. Изпраща видео със свой танц почти в последния момент и я избират в една от най-престижните групи. Така става единствената участничка от България и пета от Европа. Меглена заминава на 15 февруари.

Преди 1984 г. карнавалът се е провеждал из улиците на Рио де Жанейро, но тогава е взето решение да му бъде отделено специално място. Мястото се нарича Самбадром. Там дефилират най-успешните самба клубове в пищни облекла. Капацитетът му е за 90 000 зрители. Фестивалът има конкурсен характер, а победителят печели 1 милион долара.
Другата голяма страст на Меги са бойните изкуства. Освен самба, преподава и айкидо.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *