Лидерът на БСП Валери Сарандев най-желан за депутат от Гоце Делчев с 34 номинации

Общо 18 са предложените имена за депутати от БСП в община Гоце Делчев, с най-много номинации – 34, е председателят на общинския съвет на левицата Валери Сарандев. След него с 27 номинации е общинският съветник Иван Геров и заместник-кметът Богдан Боцев – с 19. На проведената в сряда общинска конференция на БСП бе взето решение имената на тримата да бъдат изпратени за обсъждане в Областния и Националния съвет на БСП.

За водач на листата в 1-ви МИР – Благоевград делегатите на конференцията единодушно номинираха лидера на социалистите Корнелия Нинова. Ако обаче тя бъде посочена за водач в друг избирателен район, от общинския съвет на БСП в Гоце Делчев предлагат за обсъждане от Областния съвет и Изпълнителното бюро на Националния съвет кандидатурите на Кирил Добрев, Весела Лечева, Кристиан Вигенин, Костадин Паскалев, Иван Ченчев, Красимир Янков и Момчил Неков.

Общо 144-ма са делегатите с право на глас на общинската конференция на БСП в Гоце Делчев, като от тях на форума в сряда присъстваха 127. Гости бяха Весела Лечева и Иван Ченчев от Изпълнителното бюро на БСП, досегашният народен представител от 1-ви МИР – Благоевград Кристиан Вигенин и председателите на общинските съвети на БСП в общините Гърмен, Хаджидимово, Сатовча и Банско.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *