HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Девет от най-хубавите български имена празнуват имен ден утре

Повод да почерпят утре имат всички хора, които се казват Симеон, Симеонка, Мони, Монка, Моника, Мончо, Моньо, Симон, Симона, Симана, пише zajenata.bg.

Наричат деня зимен Симеоновден. 

Свети Симеон Богоприемец, заедно с пророчицата Анна са станали свидетели на първото влизане на Младенеца Иисус в храма, 40 дни след неговото раждане. Този ден беше почетен вчера като Сретение Господне.

Тогава и двамата били на преклонна възраст. Свети Симеон бил много щастлив, че предсказанията от Стария Завет са се сбъднали.

Докато били в храма, Светият Дух успял да ги осини и им разкрил по невидим начин, че малкото дете, което току-що е донесено е Спасителят на Света.

Преди това събитие Свети Симеон развивал активна книжовна дейност. Той е един от първите 70 преводачи, които са направили най-първите преводи на Стария Завет от еврейски на гръцки език, още преди Иисус Христос да се роди.

Докато Свети Симеон правил превода, стигнал до онзи пасаж, в който било написано, че девицата ще зачене и ще роди син, който ще бъде Велик за човечеството.

Като всеки разумен човек Свети Симеон предположил, че това е грешно написано и решил да го коригира.

И точно в този момент му се явил един Ангел Господен, който му внушил да не прави никакви промени в текста и да го превежда дословно. Да остави думата „девица”.

Ангелът му казал още, че самият той няма да умре, докато не види със собствените си очи, че Младенецът, за когото е написано в Стария завет, се е появил на Земята.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *