Край на студовете! Южен вятър бързо ще повиши температурите, слънцето ще грее щедро

Идва край на тежката зима. От днес започва бързо затопляне.

Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните – между 3° и 8°, съобщи Пик.

Над Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 5°-7°. Температурата на морската вода е 2°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана, предимно значителна облачност. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около 0°.

През почивните дни ще има разкъсана, над много райони предимно значителна облачност. На отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг, с по-голяма вероятност в неделя. Ще духа слаб югозападен вятър. През деня ще бъде сравнително топло, особено в планините и планинските райони, но сутрешните температури в повечето места ще остават отрицателни.

В понеделник ще има по-съществени временни разкъсвания и намаления на облачността, но до вечерта тя отново бързо ще се увеличи и ще започнат превалявания, все още предимно от дъжд.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *