ЕКШЪН В СТРОИТЕЛНИЯ В БЛАГОЕВГРАД! Десетокласници се биха за момиче, полицията на крак

Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград се биха пред входа на училището. Инцидентът се случи около 10 часа сутринта, когато на входа се сблъскали двама десетокласници. Едното от момчетата отправя реплики към другото и кавгата прераства в размяна на удари. На помощ веднага се притичали педагогическият съветник на гимназията, медицинската сестра и боят е спрян. Двамата гимназисти не са пострадали. Директорът на ПГСАГ Евтимка Митева подала сигнал за случая в полицията и униформените пристигнали на място. Същевременно заради съмнение, че едно от момчетата има нож, учителят по физическо възпитание и спорт В. Мурджов го обискирал, проверил вещите му и класната стая, но нож не е намерен.

“Всъщност няма много за разказване. И. и М. иначе са приятели, но се скараха за едно момиче. Сблъскаха се, после си размениха по няколко тупаника и това беше“, обясниха вчера гимназисти.

Учители отказаха да коментират инцидента, тъй като по думите им нямали право да дават информация. “Нищо не можем да кажем. Елате утре сутринта в 9.30 часа. Директорката ще е тук. Питайте нея”, заявиха на висок глас учители, събрали се на едно от междучасията в учителската стая.

По това време ръководителят на гимназията Е. Митева бе в Регионалното управление на образованието, където вчера и днес директорите представят своите мотивирани предложения за план-приема след 7-и и 8-и клас. След като минаха директорите на училищата в общините Кресна, Микрево, Петрич, Сандански и Симитли, в 14.30 часа влязоха и колегите им от Благоевград и обсъжданията продължиха до 17 часа. Веднага след това Евтимка Митева влезе в кабинета на Ив. Златанов, където проведе разговор с него и началника на ИОМД Методи Попов.

„Нямам какво да кажа”, бе първоначалната реакция на вр.и.д. директор на ПГСАГ на излизане от управлението. Все пак тя призна, че е имало сблъсък между двама ученици, но случая, по думите й, не се разиграл на територията на училището, а извън него. „Двамата се сблъскаха на улицата. Аз също бях там, видях и заедно с медицинската сестра и педагогическия съветник се намесихме. Извикаме полиция, уведомихме родителите и разпоредих на педагогическия съветник да изготви доклад за случая. Двамата ученици не са пострадали, добре са, нямат и драскотина”, каза Е. Митева.

Началникът на РУО Ив. Златанов коментира, че е уведомен за случая. „Е. Митева представи доклад, поисках да изготви по-подробен. На базата на него ще издадем предписания за свикване на извънреден педагогически съвет в ПГСАГ и набелязване на конкретни мерки за предотвратяването на подобни случаи”, каза Ив. Златанов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *