Драмата с водата в Перник продължава, спряха без предупреждение снабдяването на 10 квартала

Два дни ремонтна група на ВиК – Перник се опитва да отстрани авария на главен водопровод в района на бившия ТЕЦ „Перник“, а вчера без предварително съобщение от дружеството водата бе спряна още в ранни зори на 10 квартала в областния град, в Батановци и в 5 села, захранвани от авариралата тръба.

В село Мещица пък жителите скочиха на протест и преградиха международния път за Сърбия. Причината за бунта на хората е продължаващото повече от месец безводие. Голяма част от къщите са „сухи” от 23 декември, твърдят протестиращите. По думите им служители на водното дружество ги убеждавали, че помпата на резервоара работи, но се оказва, че не е истина.

Създаденото напрежение доведе в селото кмета на Перник Вяра Церовска. Тя се опита да успокои хората, че до ден проблемът ще бъде разрешен. Блокадата бе вдигната, но местните жители приеха с недоверие твърденията на кмета, че скоро водата ще потече от чешмите им.

Заради ниските температури много тръби от водопроводната мрежа са били замръзнали и сега при размразяването пукат. Авариите в целия регион са десетки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *