HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Дупнишкият фараон Г. Близнаков остава зад решетките, съпругата му не смее да се покаже от дома им заради заплахи

Дупнишкият фараон Георги Близнаков, който завлече стотици вложители във фалиралата Популярна каса, е поискал от съда да бъде пуснат на свобода. Мотивът на адвоката му Марковски бил, че Г. Близнаков няма да се укрие, а и здравословното му състояние не е добро. Съдът обаче остави зад решетките дупничанина до започване на съдебното дело срещу него.

Докато Г. Близнаков търка нара в ареста в Пловдив, където бе отведен, тъй като прехвърли адреса на фирмата си от Дупница в Пловдив, синдик Мария Шукерова обжалва решенията на съда, които са в полза на собствениците, купили апартаменти в хотела на Близнаков в Сапарева баня.

Съпругата му Ивона Близнакова, която бе освободена от ареста срещу 30 000 лв., не смее да се появи по улиците на Дупница заради закани срещу нея от измамени вложители в Дупнишката популярна каса.

Галина Манасиева от София чака от лятото съдът в Кюстендил да насрочи дата за разглеждане на нейната жалба срещу Г. Близнаков за закупен апартамент в хотела му в Сапарева баня. Тя е броила пред нотариус 19 500 евро на ръка на Г. Близнаков за апартамент от 42 кв.м. Пред репортер на вестник “Струма” Г. Манасиева заяви:

“Синдик Мария Шукерова обжалва две решения на съда, отсъдени в полза на двама ужилени с апартаменти в хотела на Г. Близнаков. Аз чакам да се насрочи дата за моето дело срещу Близнаков. М. Шукерова продаде хотела, без да ни уведоми. Аз съм броила 19 500 евро пред нотариус на Г. Близнаков. Очаквам съдът да се произнесе в моя полза, но апартаментът ми вече е продаден на друг собственик. Ще минат години в съдебни дела, докато се стигне до Върховния съд, но се надявам да спечеля делото срещу Близнаков. Той измами не само мен, а още 15 души”, категорична бе Г. Манасиева. Тя работи в София като касиер в голям магазин.

Както вестник “Струма” писа, хотелът в Сапарева баня беше продаден преди около два месеца, но все още сделката не е оповестена. Обявата за продажба в интернет обаче е свалена. Репортер на “Струма” научи, че сделката за продажбата на хотела се обжалва и не е финализирана. Синдикът Мария Шукерова не дава никаква информация относно продажбата на хотела и кой е купувачът. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *