HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Омбудсманът на Кюстендил В. Иванов назначен за председател на РИК със заплата….

Омбудсманът на община Кюстендил Васил Иванов, бивш председател на Адвокатската колегия в Кюстендил, е назначен за председател на РИК – Кюстендил с решение на Централната избирателна комисия. Иванов е предложен за поста от квотата на ГЕРБ.

ЦИК утвърди и останалите членове на РИК – Кюстендил. Заместник-председатели ще бъдат Александра Колева /ДПС/ и Любомир Стоилков /РБ/, а секретар Симеонка Манова /БСП/.
На консултациите при областния управител на Кюстендил Виктор Янев преди около седмица не бе постигнато съгласие между участниците по отношение на заместник-председател на Районна избирателна комисия в Десети изборен район – Кюстендилски.
За членовете на РИК – Кюстендил от Централната избирателна комисия назначиха  Константин Дингозов, Десислава Ангелова, Десислава Костадинова-Стоянова от квотата на ГЕРБ, Марина Иванова от БСП-Лява България, Миленка Стоянова от ДПС, Силвия Генкова от ВМРО, Иван Мишков от “Атака”, Ивайло Анастасов от ББЦ /БДЦ/ и Десислава Любенова Шопова от АБВ.
Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 4 февруари 2017 г., за тогава се планира и първото заседание на комисията.

Все още не е ясно къде ще заседава РИК – в сградата на община Кюстендил, където бе комисията за президентския вот и националния референдум, или в сградата на Областната управа?

Месечното възнаграждение на председателя на РИК – Кюстендил ще бъде 980 лева, заместникът и секретарят ще взимат по 930 лева, а редовите членовете на комисията ще получават по 880 лева. Еднократното парично възнаграждение членовете на СИК за произвеждане на изборите за народни представители на 26 март 2017 г. са: за председател – 64 лева, зам. председател и секретар – по 58 лева, членовете на секционните избирателни комисии ще получават 48 лева.

Членовете на СИК, които представят протокола на СИК и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в Общинска администрация, получават допълнително възнаграждение в размер на 20 лв. Към кюстендилската РИК ще има назначени и специалист експерт със заплата 640 лв. месечно и специалист технически сътрудник към РИК – 460 лв. месечно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *