HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

За втори път отсъствие на адвокат Марковски отложи делото срещу Карастоянови за убийството на Н. Радев-Отвертката

Кюстендилският окръжен съд отложи делото за умишленото убийство на Николай Радев-Отвертката, по което обвиняеми са мъжете от фамилия Карастоянови от Дупница. Причина за отлагането е молба от адвокат Марин Марковски, защитник на един от обвиняемите – бащата Владимир Карастоянов. Това е второто отлагане на заседание по делото заради ангажименти на адвокат Марковски в Спец. съда в столицата, припомнят от съда в Кюстендил.

„Ние не знаехме, че адвокат Марковски няма да дойде, тези неща се решават в съда, както виждате, и аз, и брат ми, и баща ми сме тук”, каза на излизане от съда д-р Николай Карастоянов. Той пристигна в Кюстендил за заседанието заедно с дъщеря си Владимира, заради която баща й, дядо й и чичо й се сбили с бившето й гадже Николай Радев-Отвертката.

След като разбраха, че заседание няма да има, четиримата Карастоянови бързо си тръгнаха. Следващото заседание по делото е насрочено за 17 февруари.

Случаят е от 11 март 2014 година, когато в заведение в Дупница умишлено е умъртвен Николай Радев, известен в града с прякора Отвертката и като един от охранителите на Братя Галеви.

Окръжна прокуратура – Кюстендил повдигна обвинения по случая срещу Николай, Иван и Владимир Карастоянови.

Според обвинителния акт на 11 март 2014 година в Дупница в кафе-аперитив “Колата” Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) – помагачи, умишлено са умъртвили Николай Радев-Отвертката. Причина за фаталната битка била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова и последвали дълготрайно влошени отношения със семейството на младата жена.

Вечерта на инцидента Николай и Владимира се срещнали случайно в кафене „Колата”, при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити. Обвиняемият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си. Радев бил известен като ММА спортист, затова бащата на момичето бил взел нож с острие около 10-12 см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят, дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30 см. На Радев била нанесена прободна рана в коремната област. Тя предизвикала масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Младият мъж е починал в реанимационното отделение на МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Дупница. Там във вечерта на убийството обвиняемият Николай Карастоянов – баща на момичето и нанеслият фаталната рана на Радев, бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент.

Той и колегите му направили необходимите реанимационни действия, но намушканият Радев изпаднал в хеморагичен шок, което е предизвикало смъртта му.

По време на разпитите досега се оказа, че свидетелските показания на един от основните свидетели на обвинението – Васил Капланов, противоречат на показанията на медиците, транспортирали Отвертката до болницата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *