HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

4-ма кандидат-студенти се явиха на първия за годината електронен изпит в ЮЗУ, дадоха старт на кампания 2017/2018

4-ма кандидат-студенти се явиха на електронния изпит, който бе първият за кампания 2017/2018 г. в ЮЗУ „Н. Рилски“ в Благоевград.

Припомняме, че наред с писмените изпити през 2015 година благоевградският университет въведе електронни конкурсни изпити по 5 предмета: български език, история, география, билогия и английски език. Е-препитванията са с максимална продължителност от 60 минути, а резултатите се обявяват до два работни дни.

Вчера сутринта малко след 10 часа кандидат-студентите застанаха пред компютърната зала в І УК. Любопитното е, че и 4-мата желаещи да учат висше образование в ЮЗУ се явиха на е-изпита по български език.

„Искам да стана детска учителка. Иначе завърших средно образование преди 10 години, но сега реших да продължа с ученето. Подготвях се за изпита 2 месеца, надявам се да изкарам добра оценка“, сподели Наталия Асенова от Самоков, която за морална подкрепа бе придружена от брат си Иван, петокурсник по „Право“ в ЮЗУ.

Изключително интересен се оказа случаят с друга кандидат-студентка – Веселка Димитрова. Младата жена от Видин разкри, че е завършила семестриално две висши образования. Първо била приета „Психология“, а на втората година записала паралелно и „Право“. Останавало й да взе само държавните изпити, но се наложило да прекъсне. „Казаха ми, че ако искам да възстановя студентските си права, трябва да се явя на кандидатстудентски изпит. Затова съм тук. Не съм се готвила предварително, разчитам на знанията си, все пак почти съм завършила две висши образования“, каза Веселка.

Амбицирана да вземе предстоящите й 5 държавни изпита, тя заяви, че иска да се реализира в областта на правото, но знанията и подготовката по психология ще й бъдат изключително полезни във всяко едно отношение.

В 10.30 часа явилите се заеха местата си пред компютрите и след проведения инструктаж изпитът започна по график точно в 11 часа.

Вчера следобяд от 14 часа също имаше е-препитния, на които се явиха 2-ма кандидати, решили да проверят подготовката си по английски език.

Припомняме, че ЮЗУ ще провежда електронни конкурсни изпити всеки работен петък до 16 юни и всеки работен ден в периода 19.06.-05.07.

Писмените кандидатстудентски изпити са насрочени за 25, 26 март, 22, 23 април и 7, 8, 9 юни. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *