Само един мераклия за войник със заплата 700 лв. в Югозапада

Няма мераклии за наемни войници със заплата 700 лв. от общините Дупница, Бобов дол, Сапарева баня и Бобошево. Само един кандидат от Сапарева баня е подал молба да работи като платен редови войник, в момента тече кампания за военното поделение в Стара Загора. Една от причините за липсата на интерес е отдалечеността на бъдещата месторабота.

Изискванията са кандидатите да са до 29 г., със средно образование и да са български граждани. Александър Милев, експерт във военния отдел в Дупница, заяви, че предпочитаните казарми са в Сливен и Карлово.

В момента в Бюрото по труда в Дупница регистрираните безработни младежи до 29 г. със средно или висше образование са 322-ма души.

Преди години, когато бяха обявени първите свободни места за платени войници, имаше бум от желаещи. Тогава млади момичета от Бобов дол и Дупница се записаха с желание да правят военна кариера.

700 лв. е крайно недостатъчно за труда, който се полага при военната подготовка, е един от мотивите за отлива от професията. От военните отдели в общините Сапарева баня и Дупница заявиха, че от няколко години военното министерство се опитва да издейства по-високи заплати за волнонаемните войници, за да има желаещи за тази професия, но държавата не отпуска достатъчно средства.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *