Жена от Микрево влиза в затвора, завлякла братовчедка си с 2695 лв.

Жена от село Микрево, измамила братовчетка си с 2695 лева, влиза в затвора за една година. Даниела Стоянова близо три месеца заблуждавала първата си братовчедка Стойка Цанева от Сандански, че ще й съдейства да изтегли ипотечен кредит, но ще се наложи да плати комисиона на банковия служител. Така от ноември 2012 година до февруари 2013 година периодично Цанева давала на ръка на Стоянова различни суми.

През ноември дала първите 230 лева, като Стоянова я уверила, че това е обезпечение на искания кредит. Броени дни след това, на 04.12.2012 година, дала още 850 лева с уверението, че договорът за 60 000 лв. кредит е изготвен от банковия служител и предстои само да го подпише. По-късно, в средата на месец декември, Цанева е предала още 230 лева, което по думите на братовчедка й било последна вноска.

В началото на месец януари 2013 година Стоянова приложила още няколко пъти схемата. Умело прибрала от Цанева още 285 лева и на два пъти по 300 лева. Така сумата, платена от санданчанката на ръка, без документи за обезпечаване на кредита й срещу ипотека на апартамент, набъбнала до 2695 лева, но кредит от банката не й е отпуснат. Тогава Цанева осъзнала, че е измамена от първата си братовчедка, и подала жалба в прокуратурата.

В съдебна зала шефката на Районен съд – Сандански Николинка Бузова призна за виновна Д. Стоянова и й наложи присъда една година лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване на наказанието. Постановената присъда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

Стоянова е осъждана за същото престъпление, което е натежало за налагане на ефективното наказание.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *