ЮЗДП и жандармерия атакуваха ромската махала в Петрич в акция срещу незаконната сеч

Десетки проверяващи от Югозападно държавно предприятие и жандармеристи вчера плъзнаха в ромската махала на Петрич и горите на общината в търсене на незаконна сеч. Според източници на вестник „Струма“ проверката е насочена към участъците на горските надзиратели в ДГС – Петрич Димитър Гогов, Виктор Бързаков, Манол Манолев и Николай Манолчев. Проверява се по документи и работата на главния юрист Вера Бисеркова, която близо година бе в принудителен неплатен отпуск заради сигнали за неправомерно провеждани търгове за дървесина.

В четвъртък от работа е освободена главната счетоводителка Мария Тенчева, след като е установено, че работела на няколко стана – освен сметките в ДГС тя водела и счетоводството на частни фирми, които участвали в търговете, което е конфликт на интереси.

Акцията в Петрич е разпоредена лично от директора Дамян Дамянов и се провежда с прякото съдействие на новия шеф на ДГС Стоян Ковачев. Само преди десетина дни той уволни зам. директора Росен Баев, като се опита да му връчи заповедта в кабинета си. Баев категорично отказа да я приеме и напусна сградата, а след по-малко от 2 часа донесе болничен лист от ортопед, без да знае, че заповедта за уволнението му вече е действаща – директорът се възползва от законовия вариант с подписите на двама свидетели, които декларират отказа на Баев да бъде отстранен от работа. Междувременно стана ясно, че заповедта за уволнението на Росен Баев от щата, измислен в структурата на стопанството специално за него, не е била самоцелна – установено е, че съпругата му Христина Баева е акционер в частната петричка фирма „Калабак 2000“, която редовно се явява на търгове за дървесина. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *