12-г. дупничанин дебютира в Европа с пробив в основната схема

Двама състезатели на „Марек-Дигеста“ излязоха с националната фланелка на европейското първенство по тенис на маса за деца до 12 г. в Страсбург, единият от тях – Стефан Димитров, проби в основната схема на най-престижния форум на Стария континент, другият – Йоан Величков, премина първите две сита на квалификациите и отпадна в третото.

В шампионата се включиха 400 участници от 34 държави, което вдига стойността на 24-то място на Димитров. Той преодоля съперниците си в четири предварителни групи, за да се озове сред най-добрите 32-ма, като в крайното подреждане се изкачи с 8 позиции по-напред. Съотборникът му сложи на сметката си 4 победи в утешителния турнир на несполучилите квалификанти. Това бе дебютът на Стефан и Йоан на международната сцена.

„Срещу себе си имаха много по-опитни състезатели от водещи страни в нашия спорт. Затова оценявам представянето им като отлично. Вървим в правилната посока и най-големите успехи тепърва предстоят за тези талантливи момчета”, коментира треньорката в дупнишкия клуб Емилия Ганчева, която съпровождаше възпитаниците си във Франция.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *