HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

12 изправени на съд заради престъпления срещу транспорта

В рамките на една седмица районните прокуратури от област Благоевград изправиха на подсъдимата скамейка 12 лица за извършени от тях престъпления срещу транспорта, като 5 от тях се признаха за виновни и сключиха споразумения с държавното обвинение. По отношение на още 3 обвиняеми е направено предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а от НК.

Преобладаващата част от извършените престъпления са за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Сред тях е С.Ч., обвинен от Районна прокуратура – Благоевград за това, че късно вечерта на 13.06.2017 г., управлявал лек автомобил „Опел“ в посока от с. Покровник към гр. Благоевград с 2,71 промила алкохол в кръвта.

Предстои да започне съдебен процес и срещу обвиняемия К.З. Вечерта на 11.06.2017 г., в гр. Благоевград, той шофирал в нетрезво състояние, установено по надлежния ред, а именно с концентрация на алкохол в кръвта си 1,94 промила.

Районна прокуратура – Гоце Делчев предаде на съд З.Х., който на 22.02.2017 г., в с. Гърмен, управлявал лек автомобил „Деу“ след употреба на амфетамин, екстази и тетрахидроканабинол.

След внесените в съда от РП-Гоце Делчев обвинителни актове, предстои насрочване на съдебни заседания и срещу И.К. и Д.Б., шофирали след употреба на алкохол. Три лица, управлявали МПС през м. юли 2017 г. в с. Огняново и гр. Гоце Делчев, с различни концентрации на алкохол в кръвта си, сключиха споразумения с държавното обвинение.

РП-Разлог внесе в съда обвинителен акт срещу Б.Ц. за това, че в периода от 26.06.2016 г. до 05.03.2017 г., няколко пъти той шофирал след употреба на различни наркотични вещества – марихуана, амфетамин, канабис – вещества, съдържащи тетрахидроканабинол.

Сред сключените през изминалата седмица споразумения са и тези на Районите прокуратури в Сандански и Разлог с обвиняеми, управлявали леки автомобили в нетрезво състояние.

Предложения за налагане на административно наказание са направени от Районните прокуратури в Петрич и Разлог. В единия случай то е по отношение на Г.М., който на 02.04.2017 г. в с. Марикостиново управлявал мотоциклет „Baotian“ без регистрационни табели, при това МПС не било регистрирано по надлежния ред. Другите две лица са Г.Б. и М.Т., шофирали без съответните свидетелства за управление на моторно превозно средство в едногодишен срок от наказването им по административен ред.

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.Н. за извършено от него престъпление срещу транспорта, в резултат на което била нанесена средна телесна повреда на пешеходец. На 14.04.2015 г., в гр. Симитли, обвиняемият управлявал лек автомобил „Ауди“, като се движел по ул. „Христо Ботев“. При извършване на маневра на заден ход с колата, той навлязъл след пътен знак „В2“, забраняващ влизането на ППС. Без да се убедил, че пътят зад него е свободен, шофьорът ударил пресичащата пътното платно жена. Пострадалата получила фрактура на осми гръден прешлен, което й причинило трайно затруднение на движението на снагата за срок от 12 месеца. По това дело предстои насрочване на съдебно заседание.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *