12 начина жената да отмъсти на бившия

Лъжи, предателство, унижения, изневери – дори и най-умните и най-красивите жени могат да се сблъскат с подобни неприятности в личния живот. Когато търсим начин да отмъстим на бившия за ужасното му поведение, преследваме няколко цели – да запазим имиджа си, да останем чисти пред закона и да не си спечелим опасен враг.

На какво мирише?
Да кажем, че бившият ви е изоставил по особено обиден начин и вие искате да му намекнете, че поведението му образно казано намирисва. За този намек ще ви трябват 1-2 сурови яйца и малко прясна риба, например скумрия. Или скариди. Напълнете със съдържанието на яйцето спринцовка и действайте! Можете да направите няколко инжекции в седалката му в колата, в меките мебели в дома му или в тапицерията на вратата. Няколко скариди или парченца сурова риба можете да набутате на скришни места из жилището му. Много скоро бившият ви ще се побърка от търсене на източника на отвратителната миризма – и на купувач за вмирисаната му кола.

„Мравки в гащите“
Бившият ви е изневерил? Или е направил нещо непростимо гадно? Окей, докато си събирате багажа, за да напуснете общото ви жилище, отбийте се за малко до чекмеджето с бельото на бившия. Поръсените с лют пипер гащи гарантирано ще го „развеселят“.

В името на закона
Мъж, който се е държал непочтено с партньорката си, най-вероятно е непочтен и в други сфери. Например, прави нарушения при паркиране. Чудесно – снимайте колата му и пратете снимката на КАТ. Да е паркирал правилно, като е толкова умен!

Да нахраним птичките
Винаги сте си мислили, че той обича колата си повече от вас? Чудесно, това ви дава страхотен коз в ръцете. Една шепа слънчогледови семки или смес за птици от зоомагазина, пръснати по предния капак и покрива на автомобила му – и мръсникът ще се умори да вика „къш“. Можете да заемете удобна наблюдателна позиция и да видите как той цъка с език над драскотините от нокти по боята.

Леко си напълнял
Бил е стиснат и груб и на всичкото отгоре ви е казвал, че сте дебела? А я да видим на кого изведнъж са му омалели всички панталони и ризи! Да, същите панталони и ризи, които сте отнесли на шивач, преди да се изпарите завинаги от живота на бившия.

Поздрави от Мадам
Той се е самоутвърждавал за ваша сметка и постоянно се е опитвал да ви унижи, понякога дори пред хора? Отплатете му се със същото – направете го за смях пред колегите му. Представете си, в разгара на работния ден, когато офисът е пълен и всички шефове са си по бюрата, бившият ви изведнъж получава пратка по куриер – голям портрет на дебела жена на 60-70 години, в игрива поза, по прозрачен пеньоар и с надпис от типа „На моя мечо с надежда за още страстни нощи! Довечера те очаква подарък!“.

Приемете, подпишете
Докато колегите на подлия ви бивш си обменят клюки за това, че той е любовник на престаряла еротоманка, можете да подлеете масло в огъня. Злепоставящите пратки на работното място ни дават възможността да проявим фантазията си. Например, пред очите на колегите ви, бившият може да получи някоя извратена секс-играчка или лекарство срещу импотентност. Ако успеете да наемете по-изобретателен и готов на всичко „куриер“, той ще превърне доставката в незабравим спектакъл. Можете дори да го помолите да направи видеозапис.

Стомашна феерия
Ако сте сигурни, че бившият ви любим е постъпил зле с вас и заслужава наказание, позволете си един детински номер. Добавете разхлабително в предпочитаната му напитка или в бурканчето с разтворимо кафе – и после можете да се настаните удобно и да гледате шоуто. Впрочем, за някои хора е дори полезно да се прочистят от шлаките.

Обаждане от „приятел“
Бившият може да е постъпил отвратително с вас и да се подсмихва доволно под мустак… В този момент ще е чудесно, ако някой се обади на началството му да напомни, че като бивш пациент на наркодиспансера той трябва да ходи редовно там да дава проби. И да не пропусне пак срещата на анонимните алкохолици!

Невидимият
Неприятно е, ако бившият ви, който ви е наранил жестоко, е ваш колега по работа или е в един поток в университета с вас. Най-добрият начин да го накарате да осъзнае колко е нищожен е да го игнорирате напълно. Дръжте се така, сякаш той не съществува. Не го поздравявайте, не го поглеждайте дори – и в никакъв случай не стигайте до упреци и сълзи! Той сигурно очаква да получи потвърждение на своята значимост, лишете го от това удоволствие.

Твърде много жени
Той цяла година ви е изневерявал с ваша приятелка зад гърба ви? Оставил ви е обляна в сълзи, а веднага след раздялата е завъртял любов с ново гадже? Лошите хора заслужават някой и друг мръсен номер. Купете си няколко сим-карти и засипете бившия с любовни и еротични есемеси. Новата му приятелка трябва да узнае все някак с какъв коцкар се е хванала.

Напомняне
Недъгава връзка, след края на която той дори е поискал да му върнете мизерните му подаръци – какво може да е по-отвратително? Една американка направила забавна изненада на стиснатия си бивш – програмирала редовен ежедневен паричен превод на негово име с уведомяване чрез съобщение за следващите 17 години. Всеки ден скъперникът получавал нищожни грошове с унизително съобщение. Вие можете да направите същото.

И за финал – консултирахме се с психолог, за да уточним дали си заслужава да отмъщаваме.
Когато се сблъскваме с трудна, стресова ситуация, която променя живота ни, реакцията ни се дели на няколко фази – шок (усещане, че светът е рухнал), отричане (не вярваме, че това ни се случва), депресия (цел спектър от чувства, от агресия до самобичуване) и накрая приемане. В депресивната фаза на много оскърбени жени им хрумва идеята да си отмъстят. Нека си зададем въпроса защо искаме да отмъщаваме? Хората казват „Искам на човека, който ме обиди, да му е също толкова зле, колкото и на мен, нека и той се поизмъчи“. Но това е илюзия – ако някой до вас си пореже пръста, вашият порязан пръст няма да започне да боли по-малко, нали? Хората, които са отмъщавали, после казват – мислех си, че ще ми олекне от това, но не ми олекна. Жената пак минава през всичките фази. Всяка мъст, всяко обмисляне и планиране на мъст ви кара да се фокусирате върху човека, който ви е обидил. А за да преживеете раздялата, трябва да се съсредоточите върху себе си. Дори и трескавото разкрасяване, отслабването и публикуването на резултатите в социалните мрежи пак са старания в името на бившия, а не в името на самите себе си – правите го, за да му покажете какво е изгубил. жена Замислете се защо това се е случило с вас, защо сте си избрали такъв мъж? Какви „тревожни сигнали“ сте пропуснали, за кои негови недостатъци сте си затваряли очите, какво да направите, за да не се повтори това? Преди да започнете война, замислете се дали не вредите на себе си. Освен това отмъщението е проява на внимание към бившия. Заслужил ли е подобни почести? Така рискувате вместо да му навредите, само да погалите самолюбието му, да го уверите, че е незабравим.
Вместо да фокусирате мислите си върху недостоен човек и да си губите времето, парите, нервите и самоуважението заради него, по-добре се съсредоточете върху себе си. Приемете болката от раздялата, изтърпете я, преживейте я. Най-доброто отмъщение ще е да преминете достойно това изпитание, да се развивате и да продължите напред, превръщайки всичко преживяно в ценен опит.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *