12 фирми в битка за оферта за 1,5 млн. лв. на община Разлог, хлебният бос Крум Геров дисквалифициран

Гоцеделчевската фирма „Крум Геров“ отпада от по-нататъшното участие в процедурата по обявената от община Разлог обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за детските градини, млечна кухня и заведенията за социални услуги на територията на общината, която е на обща прогнозна стойност 1 429 433,52 лева с ДДС. Поръчката е по седем обособени позиции, а оферти за участие са подали общо 12 фирми от Разлог, Благоевград, Гоце Делчев, Севлиево и Пловдив.

След първия етап от конкурса – проверка на документацията, фирмата, която е един от най-големите хлебопроизводители в Югозапада – „Крум Геров“, е отстранена от по-нататъшно участие. Причината е, че при отваряне на представените от нея документи комисията е установила, че участникът е приложил към тях и ценова листа, с посочени единични цени на артикулите, което е в разрез с изискванията, според които ценовите предложения се представят в отделен непрозрачен запечатан плик. Фирмата е подала заявление за участие по седмата обособена позиция – за хляб и закуски, чиято прогнозна стойност е в размер на 109 699.95 лева без ДДС, или 131 639.94 лева с ДДС.

От останалите 11 участника 5 са с изрядни документи, отговарящи на всички изисквания по процедурата, а при 6 са констатирани пропуски и им е даден петдневен срок за отстраняването им и предоставяне на допълнителни такива.

Фирмите без пропуски в офертите си са „Полис” ЕООД – Сливен и „Иглика-Б“ ЕООД – с. Бачево, община Разлог. Двете кандидатстват по обособена позиция 6 (ОП 6) – за доставка на плодове и зеленчуци, чиято прогнозна стойност е за сумата от 195 037 лева.

Сред изрядните са и разложката фирма ЕТ „Иван Кондев“, която е подала оферта по ОП 1 – доставка на мляко и млечни продукти, чиято прогнозна стойност е за 203 404 лева, и севлиевската „Сателит1“ ЕООД – с оферта за доставка на хляб и закуски. Последната без пропуски е пловдивската фирма „Мира фууд“ ЕООД, която е с оферти по 6 от общо седемте обособени позиции по поръчката. Тя не участва единствено за доставката на хляб и закуски.

Останалите шест участника, при които са констатирани пропуски, са разложките „Пирин мес 1“ ООД с подадена оферта за доставка на пилешко месо и пилешки продукти с прогнозна стойност по позицията 187 944,24 лева, „Био хоризонт“ ООД, с оферта за доставка на риба на стойност 145 134,76 лева, „Месокомбинат – Разлог“ ООД, кандидатстваща за доставката на месо и месни продукти със стойност по позицията от 140 926 лева, както и Потребителска кооперация „Пирин- Разлог“ и „Напредък Мони“ ЕООД, двете участващи по позицията за доставка на хляб и закуски с прогнозна стойност 131 639.94 лева. Последният участник е Областен кооперативен съюз – Благоевград, който е подал оферта за участие по обособена позиция 4, която е с най-висока прогнозна стойност от общо 425 346,34 лева и включва доставката на пакетирани и консервирани стоки, яйца и други.

Петдневен е срокът, който комисията по обществената поръчка, председателствана от секретаря на община Разлог Димитър Крънчев, е дала на фирмите да коригират пропуските си или да представят допълнителните документи, които се изискват. Ако те са изрядни, участниците ще бъдат допуснати до следващия етап – отваряне на ценовите предложения.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *