Топ теми

120 ученици месиха питки, рисуваха и правиха прически на конкурс в Благоевград

Над 120 ученици от почти всички благоевградски основни и средни училища се изявиха в конкурса „Вдъхнови Коледа“, организиран за трета поредна година от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“. В продължение на няколко дни преди коледните празници и в началото на тази година децата показаха своите умения в три категории – прическа, рисунка, приготвяне на хлебно изделие. Любопитното е, че конкурсът, който има състезателен характер, е предназначен основно за седмокласници, но заради големия интерес и желание тази година бяха допуснати до участие и ученици от 6 клас. Под ръководството на своите „ментори“ гимназисти от паралелките по „Фризьорство“, „Готварство“, „Организация на туризма и свободното време“, „Кетъринг“ на ПГТЛП участниците имаха възможност да развихрят въображението си  и да творят на воля. 

 Завършекът на конкурса бе ознаменуван с тържествено награждаване в навечерието на патронния празник на училището.

„Отворихме вратите и сърцата си за вас, за да може това състезание да се превърне в една среща, запознанства на младостта, на усмивките и на забавлението. Вие показахте едно огромно вдъхновение и умения за по-добро“, обърна се към участниците директорът на ПГТЛП Димитрина Иванова и пожела на всички много здраве и вдъхновение през новата година.

Учениците и учителите приветства и началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов.

И като на истинско състезание, имаше и победители. Най-добре представилите се в отделните категории бяха отличени с награди, грамоти заслужиха и учителите на децата, и училищата. Под бурните аплодисменти на присъстващите на „сцената“ излязоха и ученици от гимназията по туризъм и лека промишленост, взели дейно участие в провеждането на  конкурса.

След церемонията, състояла се в новата конферентна зала на училището, последва стилен коктейл, подготвен от гимназисти от паралелките по „Готварство“.

Вчера /23.01/ от ПГТПЛ отбелязаха и своя патронен празник и 148 години от рождението на Гоце Делчев с поднасяне на цветя пред паметника на революционера на площад „Македония“.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *