HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Внимавайте с багажа към Гърция! Колко и какво може да пренесете през граница без да ви арестуват

В сезона на отпуските и честите пътувания до Гърция – внимавайте с багажа! В сряда, само за няколко часа, гръцките власти арестуваха трима българи за нелегален внос на акцизни стоки.

Възможно ли е да попаднем в ареста, ако сме се презапасили с цигари и алкохол за лятната почивка? Какво и колко може да пренесем през границата.

„Минималните количества акцизни стоки, които могат да се пренасят от една страна-членка на ЕС в друга, без те да подлежат на облагане, са определени в европейска директива. Има определени прагове. За тютюневите изделия – 800 къса, което означава четири стека. Пури – 200 броя, пурети – 400 броя. Твърд алкохол – 10 литра, 90 литра вино и 110 литра бира”, обясни Георги Александров, началник на Митница Югозападна.

„Важно е да се отбележи, че става въпрос само за стоки, предназначени за лично ползване с получатели физически лица. Количествата не са малки. Законодателят е предвидил човек, който тръгне на почивка, да може спокойно да я прекара. Призовавам гражданите да се ограничават в тези прагове”, каза още Александров.

Задържаните трима българи са освободени. Колите им са конфискувани, но предстои да им бъдат върнати.Нова ТВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *