Топ теми

13-годишно дете е сред загиналите в жестоката катастрофа

Детето, което е пътувало в преобърналия се край Своге автобус, е сред загиналите. То е на 13 години и е от село Световрачене. Именно от там са и повечето от хората, пътували в него.

Екскурзията е организирана от пенсионерския клуб в Световрачене, такива са се правили почти всеки уикенд. На нея е имало около 15 души от певческия състав на селото. До момента са събрани данните на 19 от пътниците. За един от тях вече я ясно, че е сред загиналите. Другите 18 са ранени. 15 човека обаче все още липсват от списъците.

16 души загинаха след като автобус с пътници от село Световрачене, които отивали на екскурзия до манастира “Седемте престола”, се преобърна в Искърското дефиле. В автобуса са пътували 33 души и шофьорът, десетки са ранените в различна степен. Произшествието на входа на Своге стана около 17.00 ч. 13 души загинаха на място, а трима на път към болниците.

Според първоначалните информации автобусът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия към момента. По същото време в района е валял силен дъжд.

27 август, понеделник, е обявен за ден на национален траур.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *