HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

13-г. гимназист на зелено училище в Сандански изпадна в алкохолна кома след среднощен купон с джин и водка в хотелската стая

13-годишен ученик от частна гимназия в София е изпаднал в кома в Сандански миналата нощ след алкохолно натравяне. Момчето било на зелено училище в Сандански, групата ученици били настанени в хотел „Панорама“. Около 2 часа след полунощ учителките, придружаващи учениците, видели, че децата са в леглата по стаите си, и спокойни и те си легнали. Едно от момичетата и две момчета обаче, след като видели, че учителките се прибрали, извадили бутилки джин и водка и започнали да се наливат. Около 4:30 ч. Н. Д. изпаднал в кома от силната интоксикация. Уплашените му съученици веднага извикали от стаята учителките, които потърсили незабавна помощ на тел. 112.

Медиците от ФСМП след броени минути се озовали в хотелската стая на пострадалото дете, оказали му първа помощ на място, след което го транспортирали в санданската болница. Притеснените учителки придружили тийнейджъра в болницата, като едната от тях в паниката хукнала по пижама. Светкавично са извикани невролог, реаниматор и педиатър, които предприели реанимационни действия за спасяване на детето. Направени са и промивки на стомаха с активен въглен, както и медикаменти за прочистване. След бързата и адекватна намеса на специалистите момчето е извадено от тежкото състояние. В санданската болница са пристигнали и полицейски служители  да снемат показания за инцидента с ученика. Притеснените учителки съобщили на родителите на момчето, бащата пристигнал вчера преди обяд в болницата в Сандански.

След като състоянието му е стабилизирано, момчето дошло на себе си, то е освободено за домашно възстановяване, при което си тръгнало заедно с родителя си. По информация на съученичка на натровилото се момче той бил изпил няколко водки. Алкохола купил в София.

Първоначалната информация, че децата са били от Национална математическа гимназия бе опровергана.

ХРИСТО МАРИНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *