132-ма кандидати се впускат в битка за депутатските места на Кюстендилски избирателен район

31 партии и коалиции регистрираха листи с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия в Кюстендил. Общо кандидат-депутатите в Десети многомандатен избирателен район са 132, а определените мандати за Народното събрание са четири.
Няма регистриран кандидат за народен представител, издигнат от инициативен комитет.
Предизборната кампания за парламентарните избори ще продължи 29 дни и ще приключи в 24.00 ч. на 2 април. Крайният срок за подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия в съответната община е 20.03.2021 г., уточни председателят на РИК Венцеслав Механджийски. Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, но не са подали заявление до 20.03.2021 г., може да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако заявят това и при условие че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК, не по-късно от 5 дни преди изборния ден. Крайният срок за подаване на това заявление е 29.03.2021 г.
Заради извънредната епидемична обстановка не може да има големи събития. От началото на месеца са разрешени само конферентните събития с 30% заетост на местата, маски и разстояние между хората от поне 1.5 м. Партиите планират основно кампания онлайн и срещи очи в очи с избирателите, които не са толкова официално организирани и представени – например пунктове по улиците, обикаляне по районите.
Както и досега, задължително е агитацията да е на български език. Забранени са анонимните агитационни материали и използването на публичен ресурс, в т.ч. и държавни автомобили.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *