Топ теми

Масово хранително натравяне след годеж в Санданско! 14 пострадали в болница, сред тях бременна жена и детенце на годинка

14 годежари от санданското село Склаве се озоваха в болница след масово хранително натравяне. Четирима от пострадалите са приети директно в инфекциозното отделение в Петрич, 10 са постъпили след 15 ч. вчера в Югозападната болница в Сандански с температура, разстройство и повръщане и впоследствие петима са препратени в Петрич, а трима в благоевградската болница. Най-малкият пациент е на година и три месеца, сред натровилите се има бременна в деветия месец, а най-тежко е състоянието на 19-годишен младеж, който е на системи. Всички хоспитализирани са роми, годежът е бил в неделя в Склаве, събрали се 50 гости, а домакините поръчали 600 кюфтета и кебапчета от магазин в Сандански.

Инспектори от РИОКОЗ са на място и проверяват случая, ще дадат за изследване кюфтетата. Годежарите обяснили, че са яли само кюфтета и кебапчета, салата от зеле и са пили безалкохолни. Откъде е тръгнало натравянето предстои инспекторите да изяснят в следващите дни, след като станат готови пробите.

Любопитна подробност към случая е, че според обяснение на пострадалите дали кюфтета и на кучетата, но те отказали да ги ядат.

ДИАНА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *