HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

14-годишна ученичка спаси живота на майка си

14-годишната ученичка Кети Мърфи успя да спаси живота на майка си, когато тя бе повалена от инсулт. За драматичния инцидент в Уокешо, щата Уисконсин, САЩ, съобщава The Independent.

Два дена преди изпитанието Кети слушала внимателно по време на урок за първа помощ какви са симптомите на настъпващия инсулт. Ето защо тя забелязала, че говорът на майка ѝ Криста става несвързан и объркан. Спомняйки си от училищния урок, че това е един от главните признаци на инсулта, момичето побързало да извика Спешна помощ.

“Говорът ѝ беше объркан и нямаше абсолютно никакъв смисъл в това, което казваше. Тогава се сепнах, спомних си урока и си помислих, че сигурно я е ударил инсулт”, разказва Кети в в ефира на местния тв канал WISN TV.

Лекарите, които пристигнали на мястото на инцидента, веднага хоспитализирали Криста Мърфи. По-късно в болницата медиците потвърдили, че майката на Кети действително е преживяла инсулт. В резултат на бързия сигнал от дъщеря ѝ екстрените мерки на медиците животът на Криста е извън опасност.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *