HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

14 дни с лимони извайват тялото ни до неузнаваемост

Лимоните са един от най-полезните помощници в стремежа към изваяна фигура. Те ускоряват топенето на мазнинките, с които на пръв поглед изглежда невъзможно да се справим.
Тайната на киселия плод се крие в благоприятното му въздействие върху храносмилателния тракт. В състава му има до 8% киселина – нещо, което го няма в никой друг плод. Тя взаимодейства с редица киселини и ензими, които стимулират храносмилането и отделянето на стомашни сокове. Дори един лимон е способен да повлияе добре на процеса на преработване на храната и да намали риска от повишаването на захарта в кръвта.
Малцина са наясно, че и кората на лимона има благотворни свойства. Във влакнестата му структура има пектин, който, веднъж попаднал в стомаха, се превръща в жилав гел. Той обгръща стените на червата и пречи на организма да усвоява бързо захарта.
Ако включите няколко супени лъжици лимонов сок или малко от месестата част на плода в менюто си, дори не е нужно да се съобразявате с количествата храна, която приемате. Ако не преяждате, няма да имате никакви проблеми.
За да има оптимален ефект, сокът трябва да се приема на гладно. Той трябва да е разтворен във вода със стайна температура. След приема е добре устата да се изплакне със слаб соден разтвор – това неутрализира действието на лимонената киселина върху зъбния емайл. Друг вариант е да се приема през сламка.

За да изпитате истинският ефект на лимоновия сок, може да изпробвате следната схема за 14 дни:
Ден 1 – сок от 1 лимон и 1 чаша вода;
Ден 2 – сок от 2 лимона и 2 чаши вода;
Ден 3 – сок от 3 лимона и 3 чаши вода;
Ден 4 – сок от 4 лимона и 4 чаши вода;
Ден 5 – сок от 5 лимона и 5 чаши вода;
Ден 6 – сок от 6 лимона и 6 чаши вода;
Ден 7 – изцедете сока на 3 лимона. Преместете го в трилитрово шише или буркан и допълнете с вода. Добавете лъжица мед и пийте полученото през целия ден;
Ден 8 – сок от 6 лимона и 6 чаши вода;
Ден 9 – сок от 5 лимона и 5 чаши вода;
Ден 10 – сок от 4 лимона и 4 чаши вода;
Ден 11 – сок от 3 лимона и 3 чаши вода;
Ден 12 – сок от 2 лимона и 2 чаши вода;
Ден 13 – сок от 1 лимон и 1 чаша вода;
Ден 14 – изцедете сока на 3 лимона. Преместете го в трилитрово шише или буркан и допълнете с вода. Добавете лъжица мед и пийте полученото през целия ден.
Относно храненето този режим не предвижда никакви ограничения, но изключва преяждането. Препоръчват се зеленчуците – до пет порции дневно, защото са с по-малко калории и съдържат много витамини и хранителни вещества. Сокът се приема сутрин на гладно, разтворен в топла вода. За да не се детоксикира организмът, дневно трябва да се изпиват между 6 и 8 чаши вода.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *