14 признака на психологически силната жена

Тези признаци издават, че жената е психологически силна личност. Знае коя е, какво иска и как да го постигне, без да изневерява на себе си.

1. Тя е загърбила миналото си

За силната жена миналото не доминира над настоящето. Тя просто извлича опит от това, през което вече е преминала, живеейки тук и сега.

2. Тя е сравнително егоистична

Силната жена разбира, че има моменти, когато саможертвата е ненужна. Тя знае едновременно да бъде егоист и да остане земна, без да прекрачва границите.

3. Тя не се фокусира върху бъдещето

Тя не очаква някой ден да бъде успешна или да намери богат мъж, който да плаща сметките ѝ. Просто взима всичко в свои ръце. Не се рее из бъдещето, а живее в настоящето.

4. Тя не живее в илюзии

Тя разбира, че светът може да бъде жесток и не всички хора са добри и мили. Не позволява на неприятностите да я съборят.

5. Тя не се опитва да угоди на никого

Някои дори я мразят заради това, докато други, напротив, я обожават. Не я интересува какво казват другите, как я възприемат, нито иска да угоди на всички. Тя е искрена, честна и пряма.

6. Тя е емпат

Тя разбира чувствата и емоциите на другите хора, осъзнава сериозността на техните преживявания, така че може да предложи своята помощ, но само в определени моменти.

7. Тя разбира, че никой не ѝ дължи нищо

Тя никога няма да сметне за обида, ако ѝ откажат нещо. Рядко попада в конфликтни ситуации. Просто не очаква нищо от другите, осъзнавайки, че никой не ѝ дължи нищо.

8. Тя разбира, че не дължи на никого нищо

Следователно никой няма да може да я манипулира!

9. Тя знае как да откаже

Тя знае кога да каже “не” и не се страхува да го направи. Понякога ситуациите се развиват по такъв начин, че трябва да може да откажете молба или оферта, ако това е неудобно за нея самата.

10. Тя поема отговорност

Тя не се страхува да се изправи пред последствията от своите действия, дела и думи. Отговорна е за себе си.

11. Тя инвестира в себе си

Тя не пести средства за себе си, било то за развитие или външен вид. Затова тя е толкова добре поддържана, красива, начетена и е интересно да се комуникира с нея.

12. Тя не се страхува от промяната

Всеки човек има зона на комфорт, но понякога трябва да я напуснете, за да постигнете нещо. И тя не се страхува от промяната, защото знае, че ако седи неподвижно, нещата може да се влошат.

13. Тя не се страхува да рискува

Тя е от категорията на онези хора, които казват: “който не рискува, той не печели”. Разбира се, това е умерен риск, с балансирани плюсове и минуси и със съзнанието, че отговорността е само на нейните плещи.

14. Тя не очаква моментални резултати

Само психологически силната жена издържа и не се отказва от това, което е започнала след първия провал. Няма незабавни резултати. Ако иска красива фигура, ще трябва упорито да работи върху нея във фитнеса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *