140 семейства от Кюстендил подадоха молби за еднократна помощ за осмокласник, връщат парите, ако ученикът натрупа 5 отсъствия за месец

285 са  подадените  заявления за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. за покриване част от разходите в началото на учебната година на бъдещите първокласници в дирекциите „Социално подпомагане” от област Кюстендил за новата учебна година.  Издадените заповеди за отпускане на помощта са 258 броя, а издадените заповеди за отказ – 10 броя. Други 27 заявления са в процес на обработка. Помощта се отпуска при условие, че доходът на член от семейството е по-нисък или равен на 450 лв.
140 са подадените заявления за отпускане на еднократна помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година на семействата, чиито деца са записани в осми клас на държавно или общинско училище за учебната 2020-2021 г. в дирекциите „Социално подпомагане” от област Кюстендил. Издадените заповеди за отпускане на помощта са 105 броя, 35 заявления са в процес на обработка.
”Помощта се възстановява, ако през учебната 2020-2021 г. ученикът не постъпи в училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние, не продължи обучението си през втория учебен срок до завършване на осми клас, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние, е допуснал в рамките на един месец от учебната година отсъствия от 5 учебни часа, за които няма уважителни причини, определени по реда на Закона за предучилищното и училищното образование”, разясни директорът на дирекция “Социално подпомагане” Радостина Васева.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *