140 ученици от 15 училища в Пиринско пяха, рецитираха, играха скечове… на фестивал в Благоевград

140 деца от 15 училища в областта се изявиха в четвъртия регионален празник на чуждите езици, организиран от Регионално управление на образованието – Благоевград. Талантливите актьори, певци, инструменталисти от 1 до 12 клас демонстрираха творческите си заложби и знания в зала „Яворов“, където пяха, рецитираха, разиграха скечове и пиеси на различни езици – от английски, немски, френски до испански и руски.

„Да знаете чужди езици е изкушение, което носи трудни, но сладки плодове – усещането да не зависите от никого, да вярвате единствено на себе си и да се справяте с всичко”, сподели старши експертът по чужди и майчин език в РУО Любка Стоименова. Тя поздрави учителите за усилията им и пожела на учениците да са активни, можещи и знаещи, за да са успешни млади хора.

По традиция празника откриха ученици от музикалните паралелки на Националната хуманитарна гимназия  „Св. св. Кирил и Методий“ с дуетна песен на френски език и скеч по комедийния сериал „Ало, ало“. Гимназисти от ЕГ „Акад. Л. Стоянов“, които бяха и единствените други участници от Благоевград, изпълниха песни на всичките 4 езика, изучавани в училището. Изключително впечатляващи бяха и  драматизацията на приказката „Дядо ряпа вади“ на английски и френски на ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Сатовча, забавната импровизация на учебен час, представена от възпитаници на Професионалната гимназия по транспорт в Разлог, песента  Welcome to Yakoruda – the perfect place for a holiday на десетокласници от Професионалната гимназия по машиностроене в Якоруда. С креативност и положителен заряд бяха наситени и продукциите на ученици и учители от Петрич, Белица, Хаджидимово, Сандански, с. Места, обединеното училище в с. Дъбница, община Гърмен. 

С литературен монтаж на руски език фестивала закриха ученици на иновативното І ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев. Всички участници получиха заслужени аплодисменти и похвали за отличното си представяне.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *