Топ теми

142-ма бакалаври и магистри се дипломираха на тържествена церемония в Благоевград

142-ма бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт към Югозападния университет „Неофит Рилски“, получиха дипломите си за завършено висше образование. На тържествената церемония състояла се в аулата, с плакет бяха отличени и абсолвентите с най-висок успех от випуск 2018.

Деканът на факултета доц. д-р Стоян Везенков откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи специалностите „Социални дейности“, „Кинезитерапия“, „Логопедия“, „Социално посредничество“, „Спортна кинезиология“, „Клинична логопедия“ и „Слухово-речева терапия след кохлеарна имплантация“.

„В университета търсихте и намерихте свободата си, някои от вас намерихте и любовта на живота си, но всички днес получавате своите дипломи. Бъдете уверени, че те не са просто късче хартия, а свидетелство за всичко, което преживяхте през последните години. Освен знания и умения вие получавате с нея и своя голям старт в живота. Тя е и мощен импулс за всичко, което ви предстои“, каза в приветственото си слово доц. Везенков. Той призова дипломантите да се възхищават на развитието на науката и технологичния напредък, но да бъдат отговорни професионалисти и най-вече пазители на човека, като обичат човека.

Приветствие към дипломантите отправи и зам. ректорът на Югозападния университет проф. д-р Антони Стоилов. Той им пожела здраве, късмет и успешна професионална реализация.

Първи на „сцената” излязоха успешно защитилите през миналата година образователната и научна степен „доктор“ Благой Калпачки от Благоевград, който вече официално е доктор по теория и методика на физическо възпитание и спортна тренировка, и Ана Николова, доктор по кинезитерапия.  

Първенец на випуск 2018 е Иван Попов от Сандански. Той завършва специалност „Социални дейности“ с успех 5.80 и получи плакет на университета за показаните високи резултати в процеса на своето обучение. Любопитното е, че наред с тази бакалавърска степен Иван е третокурсник в специалност „Автоматика“ на Техническия факултет и студент по математика и информатика. Дипломантът изчисли, че в трите специалности му се събират общо 39 изпита на година, понякога му се налага да учи денонощно, но това не го притеснява. „Всички това ме питат каква е връзката между социалните дейности и математиката. Няма такава, а и не е нужно да има, просто ме влекат и двете”, сподели отличникът и допълни, че като цяло математиката и автоматиката са по-трудни, но и обучението по „Социални дейности” има своите предизвикателства. 

На церемонията бе отличена и Михаела Тупарова от Петрич, която завършва специалност „Логопедия“ с успех 5.59. От името на абсолвентите тя благодари на преподавателите и подчерта, че благодарение на отличната си подготовка вече работи по специалността си като логопед в дневен център в родния си град.

Сред намерилите професионална реализация е и благоевградчанинът Антон Узунов от специалност „Кинезитерапия“ който е рехабилитатор в болница ПУЛС.

Развълнувани, с дипломи в ръка позираха и бакалаврите по „Социални дейности“ Десислава Бояджиева и Елеонора Митева от Благоевград, и колежката им Соня Лейкова от село Места, която също работи като социален работник в дневен център. 

Официални гости на тържествената церемония бяха Александър Балев – директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Благоевград, Антония Павлова – началник отдел „Социална закрила“ към дирекция  „Социално подпомагане“, декани на факултети, базови логопеди в детски градини и училища.

Музикален поздрав към дипломантите и гостите отправиха Стоян Ников и Анелия Никова, първокурсничка в специалност „Акушерка“ на факултета.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Муно

    специалност „Автоматика“ на Техническия факултет = такава специалност няма!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *