15-г. талант на „Пирин“ отива в „Левски“, прокуденият Ал. Бастунов си намери начаса нов отбор

„Левски” отмъкна един от големите таланти на орлетата – Илиян Костов. Бранителят от Сандански вече е бил на Герена да се запознае с условията в синята академия и няма индикации да се е разколебал или да е размислил. 15-годишният тийнейджър е харесан за попълнение в юношеската формация на столичани от младия петрички наставник в ДЮШ край Сухата река Петър Карачоров, който като футболист обличаше екипите на „Беласица“, „Пирин 2001“ и за последно на „Пирин“, преди да се насочи към треньорската професия.

Ил. Костов дебютира през зимата за мъжкия отбор на благоевградчани в контролата срещу „Марек“ /5:0/. Като дете започва да тренира в частната ДЮШ „Спорт Вилаж“, откъдето дойде преди 2 г. на стадион „Христо Ботев“. С привличането му гръбнакът на цялата защита на юношеския „Левски“ в тази възраст ще бъде изградена с младоци от курортния град и околностите. Другите двама негови земляци в дефанзивния вал са Слави Чакъров и роденият в Катунци Георги Коричков.

Същевременно прокуденият от орлетата Александър Бастунов бързо си намери нов отбор. От статута му на свободен агент се възползва бившият предводител на „Левски“ и настоящ на „Хебър“ Николай Митов-Жадното. Десният бек от Горно Драглище е първото лятно попълнение на пазарджиклии, които вече се разтовариха с 8 футболисти от досегашния състав след проваления сезон и стягат селекция за атака на елита догодина. 22-годишният футболист е играл още за тимовете на „Несебър“ и софийския „Септември“.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *