15 души от Церово с вирусна инфекция приети за болнично лечение в Благоевград

15 пациенти от село Церово, община Благоевград, са получили усложения от вирусна инфекция и са приети за болнично лечение. Симптомите са повишена температура, обща отпадналост и развиване на бронхопневмония. На 11 от болните е проведено лечение във вътрешно отделение на частната болница ПУЛС – Благоевград, а на четирима в МБАЛ – Благоевград. Пациентите са стабилизирани и впоследствие са изписани, поясниха от Регионалната здравна инспекция.

Директорът на „Надзор на заразните болести“ д-р В. Мончева поясни, че основна група от приетите за болнично лечение са хора в активна възраст, от 24- до 42-годишни, има само две деца. „Огнището на вирусната инфекция е село Церово, но няма епидемична обстановка, взети са спешни мерки за изследвания, пробите ще бъдат изпратени в Националния център по заразни и паразитни болести в София”, уточни д-р Мончева.

Предупредени са лечебните заведения за завишената заболеваемост и готовност за прием при необходимост. От МБАЛ – Благоевград поясниха, че имат разкрити допълнително 10 легла към детско отделение. В момента в болницата се лекуват 35 деца от целия регион.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *