15 станаха ранените във верижната катастрофа на магистралата

Общо 15 пострадали са регистрирани към 9.20 ч. при катастрофите на магистрала “Тракия” тази сутрин, съобщават от Министерството на здравеопазването. Седем от пострадали са транспортирани до УМБАЛ “Св. Анна”, четирима до УМБАЛСМ “Пирогов” и един до УМБАЛ “Царица Йоанна”.

В болница “Св. Анна” освен 7-те лица, транспортирани със санитарен автомобил, помощ са потърсили и двама пострадали, пристигнали с личен транспорт. Един от пострадалите е в тежко състояние – с фрактура на четвърти шиен прешлен и тежка неврологична симптоматика. Останалите пострадали са с различни травми на тялото и крайниците, включително счупвания и черепно-мозъчни травми.

Спешните медици от болница “Пирогов” са информирани и очакват при тях да пристигне линейка с майка и дете, като единият от пациентите е с черепно-мозъчна травма. Възрастна жена с гръдна травма е приета в противошокова зала в болницата.

В болница “Царица Йоанна” (ИСУЛ) очакват пациент с тежка травма на бедрото. От Министерството на здравеопазването посочват, че в 6.36 ч. тази сутрин в Центъра за спешна медицинска помощ в София е постъпил сигнал от телефон 112 за верижна катастрофа на 47-ми км на магистрала “Тракия” в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 6.52 ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока.

Веднага са изпратени линейки на Центъра за спешна помощ, на 3 от които се е наложило да направят повторен курс.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *