15-членната листа на „АБВ-Движение 21“ в Благоевград готова без областния лидер на Първанов и ексбанкера Хр. Христов

Коалиция „АБВ-Движение 21“ напълни цялата си листа за предстоящите парламентарни избори и има всички шансове първа да се регистрира в РИК – Благоевград.

Както съобщихме, водач е общинският председател на АБВ в Благоевград и съветник в местния ОбС Владимир Елезов, следван от гинеколожката в ПУЛС д-р Антоанета Баракова и гоцеделчевския хореограф Петър Москов. 4-а и 5-а позиция са за Петрич, който е представен с двама кандидати – Велко Великов и адвокат Мария Кондова, която е член на Областното ръководство на АБВ. Д-р Иво Ташев от Сандански е под №6, а 7-и е благоевградският бизнесмен Валери Байрактарски. Следват представителят на „Движение 21“ Владислав Качериев от Гърмен /№8/, инж. Валери Ашминов от Симитли /№9/ и общинският съветник от АБВ в Кресна Георги Костов /№10/. На 11-а позиция е третият петричанин в листата – членът на областното ръководство на АБВ Димитър Димитров. Позиция №12 е за Мустафа Кьос от Якоруда, а последните 3 места от №13 до №15 са за Благоевград: дистрибуторът Росица Пашалиева, бизнесменът Емил Георгиев и застрахователят Радослав Христов.

Прави впечатление, че в окончателния вариант на листата не е намерил място адвокат Спас Велков, заради когото преди седмица част от областното ръководство на АБВ заплаши с бойкот, отсъства областният председател на партията на Първанов Димитър Атанасов от Петрич, както и най-атрактивната кандидатура, излъчена от симитлийската организация на АБВ – уволненият от няколко банкови институции Христо Христов, който в момента живее в София и членува в тамошната партийна организация.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *