150-те абитуриенти на ПГИ седнаха на чиновете за последния час на класа

150 абитуриенти от 6-те си паралелки изпрати вчера Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев”в Благоевград .Тържеството в чест  на випуск 2019 бе повече от емоционално и развълнува учителите и присъстващите близки и роднини на завършващите, както и самите тях. От името на директора на ПГИ Ася Бояджиева, която бе в болнични, дванадесетокласниците поздрави една от заместничките й – Гергана Деренцева.  

По традиция бяха наградени най-изявените ученици, допринесли за утвърждаването и издигане авторитета на на ПГИ. Сред отличените с грамота бе ученикът от 12 „е”  клас, специалност „Бизнес администрация“, Николай  Марянович, който мисли да продължи образованието си в Холандия. След последвалите музикални поздрави дойде и най-емоционалният момент. Под звуците на емблематичната песен „Учителко любима“ абитуриентите прегърнаха своите преподаватели и им подариха цветя с благодарност за всеотдайността и грижите. Особено развълнувани бяха зрелостниците от паралелката по „Икономика и мениджмънт” Оказа се, е през годините  учениците от 12 „б” клас са имали двама класни ръководители. С постъпването им в училище ги ръководи  учителката по информатика Екатерина Бонева, която понастоящем е заместник-директор, а сега ги „извежда“ преподавателката по счетоводни дисциплини Цветелина  Узунова. Абитуриентите изненадаха и двете си класни с ефектни букети с цветя, а накрая целият клас застана в кръг и се прегърнаха.

Заради завалелия дъжд зрелостниците и учителите не успяха за разлика от предишни години да извият кръшно хоро в двора на училището, но това ни най-малко не помрачи приповдигнатото настроение на дванадесетокласниците, които огласиха целия район с мощните си отброявания.                   

На финала завършващите се сбогуваха с училищното знаме и седнаха по чиновете за последния си час на класа.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *