150 000 лв. обезщетение заради пушачи в килията иска Ст. Ставрев-Кемпеса, обрал трезора на ЦКБ – Благоевград

Перничанинът Стойне Ставрев-Кемпеса, който излежава 15-годишна присъда в затвора в Бобов дол за кражба на 1,3 млн. лв. от частни касети на ЦКБ в Благоевград, иска 150 000 лв. обезщетение от Главна дирекция „Изпълнения на наказанията” заради лоши услови в килията.

В жалба до Административен съд – Кюстендил Кемпеса твърди, че 1 година и 3 месеца бил в килия с пушачи, което е навредило на здравето му. След много жалби е преместен в килия с непушачи, но той иска обезщетение за нанесените му здравословни вреди. В жалбата до съда Стойне Ставрев се оплаква също, че в тоалетните няма вода.

„Килиите са мизерни, с олющена мазилка, има мухъл и са малки и пренаселени от съкилийници, по 7-10 души са в една”, пише Кемпеса. Той е направил и видеоклипове, които има намерение да покаже пред съда, въпреки че те не могат да са доказателство.

През 2014 година Стойне Ставрев-Кемпеса беше осъден на 15 години затвор за кражбата на 1,3 млн. лв. от трезора на ЦКБ – Благоевград. Отделно от това беше признат за виновен за 3 документни престъпления – че съставил договорите за трезора с неистински документи, както и че ползвал и укрил чуждите лични карти, като за всяко от тях получи по 1 година затвор. Съдия Харамлийски определи общо наказание от 15 години затвор, като осъди Кемпеса да плати на потърпевшите откраднатите 1,3 милиона лева, както и съдебни разноски за близо 30 000 лв.

Делото по жалбата на затворника е насрочено за 28 ноември в Административен съд – Кюстендил.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Гоше

    Горкио маж , направо го е загазил , че му идат най- хубавите годинки по- землянките и занданите и като излее некога плешив. и окъцан , че гледа като плъх у брашно …..и ше се чуди дали па да проба ….???….пустиии …мързел …пусти …

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *