HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

154-мата зрелостници на благоевградската ПМГ завършиха с успех 5.38, математик на випуска Елена Тупарова с диплома от 6.00

154-мата зрелостници на ПМГ “Акад. С. П. Корольов” – Благоевград се дипломираха с общ среден успех от 5.38. Отличниците са общо 80, а след изкараните пълни шестици на матурите Елена Тупарова завърши с 6.00. Заради изключителните си успехи в областта на математиката и информатиката изявената гимназистка заслужи званието “Математик на випуск 2017” и на гимназията. Самата тя е наследила любовта към точните науки от своите родители – доц. д-р Даниела Дурева-Тупарова и доц. д-р Георги Тупаров, които са уважавани университетски преподаватели и автори на многобройни научни трудове и учебници по информатика и информационни технологии.
“Естествено, че съм се допитвала до родителите си. Те винаги ме подкрепят и са моята най-вече морална опора”, сподели на абитуриентския си бал Елена, която след блестящо представяне на националното състезание по математика “Проф. Борислав Боянов” вече е приета за студентка по информатика в Софийския университет.
Директорът на Математическата гимназия Николай Каращранов поздрави дванадесетокласниците и награди с грамоти постигналите най-високи образователни и спортни резултати.
Сред отличниците е Биляна Йорданова, която има пълна шестица на матурата по математика и завършва с диплома от 5.95.
Освен по математика, зрелостници на ПМГ са изкарали пълни шестици на матурата по английски език и други предмети, а средният им успех от 5.16 от двете ДЗИ-та ги нарежда на второ място в областта.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *