16-г. плувец на „GD Sport” стана майстор на спорта, треньорката Е. Георгиева води подготовката на националите на Белмекен

16-годишният плувец на „GD Sport” /Бл/ Денислав Койков стана майстор на спорта. Званието бе присъдено от БФПС за отлични резултати по критериите на ФИНА, а благоевградчанинът го получи на Белмекен, където беше на лагер с националния ни отбор за юноши старша възраст.

На високопланинската база 21-дневна подготовка проведе и клубната му съекипничка Калина Захариева /14 г./, която е част от държавния тим за девойки младша възраст.

Заниманията на българските надежди на Белмекен ръководеше Екатерина Георгиева, която е председател на „GD Sport” и личен треньор на Д. Койков и К. Захариева. Специалистката от областния център на Пиринско бе определена за държавен наставник заради успехите на възпитаниците й през сезона. Двамата са лидери в своите възрастови групи, а спечелиха отличия и сред мъжете и жените. Това бе оценено и от община Благоевград, която отпусна целогодишни стипендии по 100 лева месечно на Денислав и Калина.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *