16-и ден на антиправителствени протести

Недоволството срещу властта продължава. За 16-ти пореден ден пред сградата на Президентството се събират протестиращи. Те настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

По-рано от т.нар „Отровно трио” съобщиха, че камионът им с озвучителна техника е бил задържан от служители на ДАИ край Долни Богров. Пред NOVA шефът на автомобилната администрация Бойко Рановски обяви, че колегите му са направили рутинна проверка на камиона, която е установила, че той няма нужните документи за обществен превоз.

„Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Може да се чувства някава умора у хората, но нещата пак ще ескалират. Те няма да приключат през август месец, както се надява Борисов и неговото правителство”, заяви един от протестиращите.

„Надяваме се, че това стоене тук ще има полза. Има мизерни заплати, трябва да има промени. Трябва да има промени в здравната система. Всичко трябва да се промени”, каза друг от демонстрантите.

„Рокадите в правителството в никакъв случай няма да се отразят на протеста. Напротив, даже повече ще го активират”, коментира протестиращ.

Не е изключено и тази вечер протестът да се раздели на малки групи, които да блокират възлови кръстовища в София. През последните дни това изнерви шофьорите, стигна се и до пререкания.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *