16 месеца решетки за кюстендилец, причинил пиян катастрофа, в която пострадали 3-ма души

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 16 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване определи Районен съд – Кюстендил по отношение на шофьор, който се призна за виновен в това, че при ПТП в Кюстендил, нарушавайки правилата за движение по Закона за движение по пътищата, е причинил по непредпазливост телесни повреди на повече от едно лице. Съдът под председателството на съдия Светослав Петров одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия.

Шофьорът е осъждан за държане на наркотични вещества и в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за тези престъпления. Той се призна за виновен в това, че на 3 март тази година в Кюстендил, на кръстовището, образувано от улиците „Ефрем Каранов“ и „Асен Златаров“, при управление на МПС е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата – управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда; превишил разрешената скорост на движение; не пропуснал движещия се по път с предимство по ул. „Ефрем Каранов“ в посока от Шесто ОУ към ул. „Бузлуджа“ лек автомобил и с това по непредпазливост е причинил телесни повреди на повече от едно лице, а именно: пет средни телесни повреди на три лица, като деянието е извършено в пияно състояние и представлява особено тежък случай.

Съдът наложи на обвиняемия и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 2 години. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *