HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

16 отбора ще се състезават в юбилейното V издание на Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“

Жребий определи групите, в които 8 футболни гранда от страната и чужбина ще покажат своите умения на терена в юбилейното V издание на Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“. Подробности за турнира на срещата сподели заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова. „Турнирът се наложи като един от най- добрите в България. Работим за качество и през годините гостуват отбори на утвърдени детски школи в страната и в съседните държави. Тази година имаме нов участник  ФК „АПОЕЛ“ – Никозия с група 2004 година“, каза заместник-кметът Христина Шопова.

Във възрастова група за деца, родени през 2004г. ще играят отборите на ФК „Динамо Загреб“, ФК „Войводина“, ФК „Цървена звезда”,„АПОЕЛ“ – Никозия, ПФК „Левски”, ПФК „Славия”, ОФК „Пирин” и ФА „ДИТ“- София. В групата, за деца, родени през 2003 година ще се състезават отборите на ФК „Динамо Загреб“, ФК „Войводина”, ФК „Цървена звезда” и ФК „Вардар“ Скопие. Новото в юбилейното издание на турнира е, че младите надежди на футбола от общински футболен клуб „Пирин“ ще се включат в надпреварата.

Официалното теглене на жребия за подредбата в грубите бе направено от футболист от ОФК „Пирин“, родени през 2004г. В група „А“ попаднаха отборите на ПФК „Левски“, София, ФК „Димано Загреб“, Хърватия, ФК „Вардар“ с 2003г. и ФК „Апоел“ с 2004г. и домакините от ОФК „Пирин“. В група „Б“ са отборите на ПФК „Славия“, ФА „ДИТ“, ФК „Войводина“ и ФК „Цървена звезда”.

В края на жребия, заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова пожела успех на представителите на домакините и всички участници в турнира.

Юбилейното издание на международния детски футболен турнир за деца ще се проведе от 28 август до 2 септември.

Турнирът „Купите на Община Благоевград“ се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и е за деца, родени през 2003 и 2004 година, както и е в памет на легендарния вратар на “Пирин” – Христо Христов – Бараката. Сред целите на организаторите е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *