164 абсолвенти от първия випуск на Техническия факултет в ЮЗУ се дипломираха с мотото: „Терминал 2 не е изходът”

164 бакалаври и магистри от Техническия факултет на ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград получиха дипломите си на тържествена церемония. Абсолвентите от специалностите „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“, „Педагогика на обучението по техника и технологии“, „Кариерно развитие и предприемачество“ и „Компютърни системи и технологии“ са първият випуск, завършващ най-новото звено в структурата на университета, който с постановление на МС през март 2015 г. бе преобразуван от колеж във факултет.

„За 40-годишната история на Югозападния университет тук са се дипломирали стотици студенти и випуски. Вие обаче сте по-особени, защото сте първите завършващи най-младия ни факултет”, каза зам. ректорът на ЮЗУ проф. д-р Георги Апостолов. Той изрази увереност, че придобитите знания и компетентности са най-ценният ресурс и връчи дипломите на 9-имата абсолвенти, завършващи с най-висок успех.

Особено развълнувана бе и деканът на факултета доц. д-р инж. Иванка Георгиева, която заедно със заместниците си доц. д-р инж. Снежина Андонова и доц. д-р Димитрина Керина бяха посрещнати тържествено в аулата на университета.

„Този ден е важен не само за вас, а и за нас. Вие сте високо подготвени специалисти с фундаментално значение за техническото развитие на страната ни. Искам да се наложите като знаещи и можещи учители и инженери. За всяко добро нещо, с което се захващате, можете да разчитате на подкрепата на нас, вашите преподаватели“, обърна се с емоционално слово към завършващите деканът.

С най-висок успех 5.85 е благоевградчанинът Владимир Въков от специалност „Електроника“, който продължава да надгражда знанията си с магистратура по „Компютърни системи и технологии“. Емилия Георгиева и Илина Георгиева от специалност „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“ и Кристина Тренчева, вече бакалавър по „Педагогика на обучението по техника и технологии”, също бяха отличени с плакети за отличен успех.

От името на абсолвентите Е. Георгиева благодари на преподавателите за тяхното търпение, разбиране, усилия и внимание. „След днешния ден имаме два варианта. Нека покажем, че Терминал 2 не е изходът. Нека имаме куража и силата да останем в страната ни и да се реализираме тук“, каза Емилия под аплодисментите на колегите си.

Реализация по специалността си вече е намерила Паолина Александрова, която работи като моделиер конструктор в частна фирма в Благоевград. Припомняме, че на абсолвентския бал миналата година Паолина блесна с оригинална рокля с 3D мотиви, измислена и ушита от самата нея за два дни.

С 5 колекции дамско, мъжко и детско облекло зад гърба си вече е и благоевградчанинът Николай Стоянов, който по време на следването си бе редовен участник в модни ревюта и форуми с авторска продукция. Облекла за цялото си семейство шие и друг бакалвър по „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“ – Владо Кьойбашиев от село Фъргово, община Сатовча. Както на абсолвентския бал, така и сега младият мъж бе придружаван от 3-годишния си син Раян.

„Имах и трудни моменти по време на следването. Не е лесно едновременно да учиш, да работиш, а и да си родител. Съпругата ми също е студентка тук. Предстои да завърши предучилищна педагогика с чужд език. Понякога се налагаше да вземам сина ми с мен на лекции и упражнения. Колегите ми също помагаха. С общи усилия успяхме да се справим”, разказа Владо.

Атанас Георгиев, завършващ специалност „Компютърни системи и технологии“ и работещ като програмист, пък бе в компанията на съпругата си и 10-месечната им дъщеричка Вяра. Специално за церемонията малкото момиченце бе пременено в розова тога и шапка и се превърна в най-малката абсолвентка.

За снимка позираха и Димитрина Чакърова и Гергана Бахчеванова, завършващи „Педагогика на обучението по техника и технологии”. Двете благоевградчанки споделиха, че освен с педагогическа излизат и с техническа специалност, и искат да се реализират в страната ни.

Сред гостите на церемонията бяха бизнесмените Васил Новоселски, Сашо Въжаров, Георги Георгиев. Те връчиха дипломите на част от завършващите.

Музикални поздрави към присъстващите отправиха студенти от специалностите „Изпълнителско изкуство“ и „Съвременна хореография” към Факултета по изкуствата, които с талантливите си изпълнения вдигнаха аулата на крака.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Паренка ша духа

    Тлъстите пачи в сини пеньоари отпред ще довършат децата, ужас на куб!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *