HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

17 души загинаха по време на футболен мач, 76 ранени

Нова трагедия разтърси футболния свят. Най-малко 17 души са загинали и 76 са ранени в анголският град Уидж по време на срещата между “Санта Рита” и “Рекреативо до Либоло” от местното първенство, съобщава btv.

В началото на двубоя на стадион “4-ти януари” се получило огромно струпване на хора на входа на съоръжението, които напирали да влязат. Настъпила паника и феновете се разбягали. Суматохата довела до задушаване на част от присъстващите, а други били стъпкани от тълпата.

„Имало е струпване на хора, което е довело до задушаването им. Някои е трябвало да стъпват върху други. Има 76 пострадали, от които 17 загинали. Петима са в много тежко състояние“, каза директорът на местната болницата Ернесто Луис пред “Ройтерс”.

Свидетели твърдят, че тълпата, която се опитвала да влезе на стадиона, щяла да надвиши максималния капацитет на съоръжението от 8 хиляди души.

“Когато искахме да влезем, срещнахме преграда. Първият ред от хора падна, аз бях на третия ред”, разказва 37-годишният Жоао Силва, който се е отървал само със счупен крак.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *