17-кг шаран и 14-кг сом извади от гръцки язовир ексшеф на ВиК

Един от най-запалените рибари в Хаджидимово Костадин Сарафов, бивш шеф на ВиК, предизвика професионална завист в гилдията след поредния си излет. Постижението му е регистрирано на гръцкия язовир “Потами”, само на няколко километра от Хаджидимово. Там Сарафов улови 14-килограмов сом и малко по-голям шаран, а синът му Борис стана основен свидетел и помагач в битката с водните гиганти.
Двамата излезли на риболов съвсем импровизирано, броени часове преди това Сарафов-младши си дошъл от София за летен отпуск. Излетът започнал спокойно, но час и половина след залагането на стръвта големият, почти 17-кг шаран изпънал като струна влакното. Голямото животно накарало пенсионирания преди по-малко от година бивш началник на ВиК К. Сарафов да се бори с гиганта в продължение на почти два часа и половина. Допълнително задачата се усложнила и от неособено добрия терен, където се намирал. В крайна сметка с помощта на сина си извадил шарана.
Останали далеч по-дълго на язовир “Потами” от предвиденото в очакване слуката да продължи. Уловили още няколко по-дребни екземпляра. Тъкмо започнали да събират такъмите, дошло времето и за второто сериозно изпитание за деня на Костадин Сарафов. На стръв земен червей той закачил и сом, с който борбата траяла час и половина.
Язовир “Потами” е ощастливил много наши рибари.
Веднага след прибирането си в Хаджидимово двамата изчистили рибите, прецизно ги разфасовали за фризера, а част от улова веднага изконсумирали, както обикновено, с приятели и близки.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *