17 млн. лв. за нова сепарираща инсталация на депото фокусираха към Разлог интереса на 17 фирми от цялата страна

Близо 17 млн. лв. изсипва община Разлог за проектиране, строителство, доставка на оборудване и машини и осъществяване на авторски надзор за сепариращата инсталация на Регионалното депо за неопасни отпадъци, което освен Разлог обслужва още общините Банско, Белица и Якоруда. Основното изискване е инсталацията да е с капацитет до 25 000 т на година.

Огромната сума е разпределена в две обществени поръчки, обявени вече от кмета Красимир Герчев, и привлече интересите на строителни фирми от цялата страна.

За строителството на сепариращата инсталация, чиято прогнозна стойност е 10 376 000 лв. без ДДС, документи подадоха 13 фирми, част от тях обединени в ДЗЗД. Почти всички са със сериозно професионално портфолио и десетки поръчки зад гърба си, които чинно са описани в документите с надеждата да натежат при финалното вземане на решението кой ще получи милионите.

Всички фирми подадоха документи в последния ден от определения срок. Направи го и единствената фирма от региона – разложката „Миле инженеринг“ ЕООД на Георги Фарфаров, която кандидатства в обединение „Миле Билд“ ДЗЗД заедно с „Алфа Билд инженеринг“ ЕООД на Петър Петров и Александър Благоев от София. Освен Фарфаров в битката за милионите влизат още „Пи Ес Пи“ ЕООД на Юлиан Димов от София, „ДЗЗД „Еко Разлог 2021“ /”Са.И.Е.“ ЕООД на Надежда Арсова от София, „Баугрундинститут КНИРИМ“ ООД с управител Винфред Конле и „Тибиел“ ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е Лифонд Инвестмънс лимитид/. Документи подадоха и ДЗЗД „Балккам Разлог“ /”Балканика Енерджи“ АД с председател на СД софиянката Анита Георгиева и САМЕС  S.R.L./, „Строймонтаж“ ЕООД на Камен Василев от Пазарджик и ДЗЗД „Столоватец РДНО 2021“ /“Строй контрол инвест“ ЕООД на Димитрина Матева от София, „Джамбо 33“ ООД на Тодор Джамбазов от Велико Търново и „Сет инженеринг“ ЕООД на Янчо Петков от София.

Малко по-слаб е интересът към втората поръчка – за доставка на необходимата механизация за функциониране на сепарираща инсталация на обект, за която е определена прогнозна цена от  3 395 200 лв. без ДДС. Тя включва доставката на булдозер, 3 челни и 1 телескопичен товарач, багер, самосвал, компактор и мотокар, които трябва да са нови и с поне 2 г. гаранция. Документи подадоха 4 фирми –  „Рив комерс груп“ ЕООД, „Алфа билд инженеринг“ ЕООД, „Екселор холдинг груп“ ЕООД и „Инжконсулт“ ЕООД. 3 от фирмите са софийски и 1 варненска, но нито една от тях не е производител на машини.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

 1. Име

  Депутат, софра, запой.
  Преход, пасмина, застой.
  Болни, доктори, рушвет.
  Кмет, корупция, разцвет.

  Безпорядък, рев, искри.
  Алкохол, жени, псувни.
  Цици, интернет, Айфони.
  Бизнес, спонсор, милиони.

  Обир, банка, далавера.
  Ред, полиция, химера.
  Път, поръчка, магистрала.
  Катастрофа, вой, раздяла.

  Улици, ремонт, павета.
  Кражби, сеч, екодървета.
  Фирми, призраци, офшорки.
  Евро, сметки, уговорки.

  Избори, елит, управа.
  Шок, пародия, държава.
  Изход, бягство, терминал.
  Народ, история, финал…

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *