172 секции в област Кюстендил с машинно гласуване

130 905 души в област Кюстендил имат право да гласуват на изборите днес. Правото на вот може да се упражни в 286 секции на територията на областта. Избирателите за територията на община Кюстендил са 67 055 души,,от тях навършилите 18 години тази година са 182, а най-възрастният е на 99 години.

В 172  има възможност да се гласува машинно, от тях 79  са в община Кюстендил, 62 в община Дупница. Определени са и 5 подвижни избирателни секции за гласуване на хора със специални потребности  на територията на област Кюстендил.Само една е обаче за карантинирани и тя е в град Кюстендил.Общо 44 заявления на хора, поставени под карантина бяха постъпили в община Кюстендил, те са на 28 адреса и заради това РИК взе решение да бъдат обслужени от една подвижна секция.

poster

 Всички секции разполагат с предпазни маски, дезинфектанти и ръкавици, както за членовете на комисиите, така и за гласоподаватели.

Над 200 служители на общинска охрана и полицията в Кюстендил следят за спазване на реда и противоепидемичните мерки.

За първи път РИК Кюстендил ще се мести в друга сграда -тази на читалище „Братство 1869“ целта е да има възможност да се спазват отстоянията и за повече пространство и въздух. Има изготвен график, по който общините ще могат да донасят протоколите в РИК, цели се да бъдат избегнати струпванията от предишни избори. 

Гергана Иванова 
 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *