18 години затвор за мъжа, подпалил жена си в съня й

Осъдиха на 18 години затвор мъжа, подпалил жена си, докато спи. Присъдата подлежи на обжалване. Това съобщиха от прокуратурата. 

Трагедията се разигра миналата година във врачанското село Три кладенци. За мъжа се знаело, че често злоупотребява с алкохол, вследствие на което ставал агресивен и упражнявал физическо насилие върху жертвата.

Вечерта на 15 септември 2020 г. един от синовете им минавал с компания в близост до дома на родителите си, когато чул виковете на майка си. Наближавайки къщата, той забелязал излизащия от нея дим. До външната чешма се намирала майка му, която се обливала с вода.

Там бил и обвиненият в жестокото убийство мъж, който не оказвал никаква помощ на горящата жена. Вместо това той се спречкал със сина им, взел коса и го подгонил със заплашителни думи. Свидетели на случващото се подали сигнал на телефон 112, като междувременно пробвали да загасят огъня в къщата.

На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Жената успяла да разкаже, че мъжът й я е залял с бензин и я е запалил в леглото.  Пострадалата била транспортирана до лечебно заведение, където обаче починала. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че жертвата имала изгаряне на 91 %, както и увреждане на горните дихателни пътища. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *