18-г. Стефани не е починала поради лекарска грешка

18-годишната Стефани не е починала заради лекарска грешка. Това категорично обяви  директорът на болницата в Русе д-р Иван Стоянов, съобщава “Дунав мост”.

Стефани в продължение на месеци страдала от болки в стомаха и получавала сърцебиене. Докторите й поставят диагноза анемия и кървящи язви в стомаха. Опитват се да успокоят болките на Стефани с морфин, но положението й се влошава. Младото момиче почина на 29 октомври м.г., но кончината й придоби публичност едва тези дни.

“Възмутена съм от некадърността, от непрофесионализма, от лошото отношение на персонала в русенската болница – като че ли не лежат хора за лечение, ами за развлечение. Няма го хуманното отношение нито на сестри, нито на лекари. Моята цел е да й затворят вратите. Хирургичното отделение трябва да е закрито или да се смени изцяло персоналът с по-кадърен и положил клетва за истина. Да не се осакатяват повече пациенти, за да не страдат повече близки”, заяви почернената майка.

“Напоследък болниците у нас са подложени на силен натиск заради починали хора. Истината е, че пристигат хора в много тежко положение, които няма как да бъдат спасени. Не може да казваме, че всеки смъртен случай е убийство. Неприятно е, когато млад човек почине, но понякога това е неизбежно”, коментира д-р Стоянов.

На обвиненията, че болницата е направила аутопсия, въпреки че родителите не са искали, лекарят отговори: “При подобни случаи законът позволява да се направи аутопсия без родителското съгласие. При спорен случай е важно да се уточни истината за смъртта, за да не останат нещата недоизказани”, каза още директорът на лечебното заведение в Русе. Д-р Стоянов обяви, че съвсем скоро ще бъде пуснато официално становище, в което подробно ще бъде обяснена неприятната ситуация около починалото 18-годишно момиче.

Лекарската позиция е, че Стефани е имала карцином на панкреаса и е починала от сърдечна недостатъчност.

Обвиненията на майката на Стефани за лекарска немарливост са насочени основно към д-р Симеон Симеонов, завеждащ хирургичното отделение в болницата. Той е известен и като президент на футболния отбор на “Дунав” (Русе). Д-р Стоянов защити колегата си. “Говорих с д-р Симеонов още преди момичето да почине. Това е лекар, който всеки ден спасява човешки животи”, казва болничният директор.

“Доктор Симеонов трябва да бъде уволнен! Той не трябва да практикува въобще”, категорична е майката Силвия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *