18-г. перничанка, бъдеща дизайнерка, проектира шестоъгълна релакс сграда, в края на месеца жури решава дали да бъде издигната в Олимпийския парк в Лондон

Ученици от Редбридж са сред 9-имата участници, достигнали до финала в конкурс за проектиране в Лондон. Тимът е от две млади дами – перничанката Антония Арбова /18 г./ и Дара Завери /15 г./. Нашенката учи в Ursuline Academy в Илфорд, а съотборничката й в гимназията за момичета в окръг Уудфорд, съобщава изданието ilfordrecorder.co.uk.

Двете момичета са проектирали специална релакс сграда за спортни игрища. Проектът е осъществен под ръководството на специалисти в бранша. Ако двойката спечели състезанието, техният дизайн ще бъде изграден в технологичния кампус Here East в Олимпийския парк на кралица Елизабет. За да се реализира проектът, победителите ще работят заедно с водещи инженери и архитекти.

„Ако успеем да спечелим, това би било невероятно“, споделя 18-годишната Антония пред изданието.

Дара пък твърди, че за първи път прави нещо подобно, а това, че проектът им има вероятност да бъде изграден, я кара да се вълнува.

Събрани като екип на Redbridge, двойката разработила вдъхновена от природата концепция, която представила на група от бизнесмени, архитекти и инженери.

Антония описва срещите с експерти и поуката от техния опит като „възможност веднъж в живота“.

Окончателният дизайн на двойката черпи вдъхновение от природния свят, по-специално от структурата на пчелния кошер.

Те предлагат да се построят три шестоъгълни шушулки, най-голямата от които ще се използва като място за хранене на открито, докато двете по-малки шушулки ще осигурят място за сергии и слънчеви бани. Те също така са въвели мерки за хората с увреждания в тяхната концепция.

Дизайните ще бъдат изложени през следващите две седмици в Here East като част от Лондонския фестивал на архитектурата, като посетителите са поканени да гласуват за любимия си дизайн.

На 30 юни младите дизайнери ще разберат дали тяхното участие е избрано да бъде построено, като победителят ще получи награда от £2000.

Следващата година Антония ще учи дизайн в университета „Ланкастър”, но каза, че архитектурата все още е възможна кариерна пътека, докато Дара се надява да стане инженер, след като завърши.

Релакс сградата, която са проектирали двете млади дизайнерки

 КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *