Топ теми

18-г. работник без трудов договор сряза ръката си при демонтаж на дограма в детска градина

18-годишен сряза ръката си при демонтаж на стара дограма във филиал на детска градина в Благоевград. Инцидентът станал вчера в сградата на детското заведение на бул. “Св.св. Кирил и Методий”. При свалянето на дограмата работникът бил порязан от парче стъкло, паднало върху китката му. Пострадалият Г. Георгиев е транспортиран с линейка до благоевградската болница. Той е с дълбока порезна рана, приет е в ортопедично отделение.
За инцидента са информирани служители на полицията и Инспекция по безопасност на труда в Благоевград. Директорът на Областната трудова инспекция Славянка Симиджийска-Яновска поясни, че инспектори са посетили мястото на инцидента. Установено е, че младежът е пълнолетен, има навършена 18-годишна възраст, но не е имал сключен трудов договор. В процес на изясняване е фирмата, извършвала дейността, която е подизпълнител. Работата по изясняването на инцидента продължава.
Още един инцидент стана вчера преди обяд в кв. “Струмско”. 16-годишен велосипедист е блъснат от лек автомобил пред хипермаркета в бившия РУМ. Велосипедистът Н. Шарков е без тежки наранявания, оказана му е първа помощ на място, не е транспортиран в болница. Служители на ОД на МВР – Благоевград изясняват причините за инцидента.
ПЕТЪР ВАСЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *