18 двойки от Дупница сключват брак през август

Въпреки епидемията от коронавирус 18 двойки в Дупница ще сключат брак през август. Любопитното е, че спрямо миналата година броят им е по-голям, съобщиха от общината, където бъдещите младоженци са подали документи, че искат да сключат граждански брак.

Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски коментира: “В събота имам записани две венчавки. Месец август е месецът на сватбите. Тогава си идват голяма част от гастарбайтерите от Дупница и сключват църковен брак. Тази година много от работещите в чужбина от Дупница не си дойдоха за ваканцията, но въпреки това броят на желаещите да сключат брак се увеличава, което означава, че се връща старата ценностна система – семейство само след сключен брак. Това се случва на фона на наложилата се през последните години тенденция младите двойки да съжителстват без брак.

Заради мерките срещу коронавируса е разрешено на ресторантите да работят с половината капацитет. Това все пак дава възможност да се организират сватбени тържества при спазване на строги мерки срещу заразата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *